Steam nedir ? Steam'a E-pin kodu nasıl eklenilir?

Steam nedir?

Steam, 'Valve' şirketi tarafından büyütülen/geliştirilen, günümüzde kutulu oyunların modasını bitiren, oyunculara dijital oyunların ne kadar iyi olduğu anlatabilen ve bunun satışını sağlayan dijital bir oyun istemcisidir. 12 Eylül 2013 yılında kurulmuş olan Steam,  C++ , Objective-C, Java gibi programlarda yazılmıştır. Şuan ki yöneticisi Gabe Newell'dir. Ve Gabe sadece kuruluğunu değil Valve'nin aynı zamanda 'icra kurulu başkanıdır'.

Peki Steam nasıl ortaya çıktı?

1998 - 2004 yıllarının en iyi oyunlarını çıkartan Valve'nin sahibi Gabe, Half-life gibi efsane bir serinin çıkmasında büyük oynadığı için satış esnasında veya kutulama esnasında ne kadar problem çekildiğini anladı gibi. Çünkü Half-life serisi en az 15 milyon satmıştı. Düşünün o zaman 15 Milyon oyun paketlendiğini düşünün ne kadar kutu masrafı çıkardı 1 Milyon mu? Yoksa 2 mi? Gabe bunu fark etti ve Steam'i kurdu her yıl milyarlarca oyunun dijital olarak satılmasını sağlayan bu platform, Milyarlarca kutu ve cam israfı da önlemiş oldu. Üstelik kutulu oyun alındığında, Sipariş süresi bir hayli uzundu. Yani oyun çıkalı 1 hafta olmuş ve ürün elinize yeni ulaşıyor ne kadar kötü bir durum değil mi ? Ama şimdi öyle değil oyun çıkmadan dahi deneme sürümünü oynayabiliyorsunuz. Bizce Gabe bir teşekkürü hak etti.

Steam'e nasıl E-pin/Cüzdan kodu yüklenir?

  1. Öncelikle, bir oyun belirleyelim, Örneğin: "NBA 2K18" olsun.
  2. Google'a NBA 2K18 Steam satın al yazıyoruz.
  3. Karşımıza çıkan sonuçlardan kendimize uygun olan fiyatlı siteyi seçiyoruz.
  4. Girdiğimiz sitede 1 adet olacak şekilde oyunumuzu sepete ekliyoruz.
  5. Satın alma işlemleri tamamlandıktan sonra, site bize bir E-PİN kodu verecektir.
  6. Daha sonra Steam istemcisini çalıştırıp giriş yapıyoruz.
  7. Sol üst menüden "OYUNLAR" > "steam cüzdan kodu kullan"
  8. Önümüze gelen ekrana kodumuzu giriyoruz
  9. Oyun hesabımıza yüklenmiş oluyor.
Tabi E-pin yükleme yerine neden direkt olarak Steam'dan oyun satın almadık? diyebilirsiniz. Bazen Steam'da bulunan oyunlar çok pahalı olabiliyor. Çeşitli E-pin satış siteleri bu oyunları bazen 30 - 40 tl daha ucuza satabiliyor. Her zamanda indirim günlerine denk gelmek gerçekten çok zor oluyor. Üstelik geri iade sistemleri bu tarz CD key işlemlerinde de oluyor. Ama satın alırken sürekli dikkat etmek de gerekiyor.  

Yorumlar